2024. május 3. - Tímea, Irma

Baksa és Töttös szintén ma választ

Időközi önkormányzati választást tartanak ma a baranyai Baksán, mert a település képviselő-testülete feloszlatta önmagát. Hasonlóképpen időközi polgármester-választást tartanak ma a baranyai Töttösön, mert a település korábbi első embere lemondott posztjá
2007. december 16. vasárnap 08:53 - Hírextra
A baksai polgármesteri székért két független induló, Sütő László háziorvos, korábbi polgármester és Tóth Gábor vállalkozó, volt alpolgármester verseng. A hét képviselői helyre tizenhatan pályáznak, rájuk a mintegy 800 lelket számláló Baksa 632 választópolgára reggel hat és este hét óra között adhatja le voksát.

Az időközi választásra azért kerül sor, mert a képviselő-testület "munkahelyi konfliktusok miatt" nem tudott együtt dolgozni Sütő László polgármesterrel, ezért szeptember végén feloszlatta önmagát.

A töttösi polgármesteri székért két független jelölt, Bayer Ferenc és Engert Ferenc verseng, rájuk a 620 lelket számláló Töttös 477 választópolgára reggel hat és este hét óra között, egy szavazókörben adhatja le voksát.

Az időközi választásra azért kerül sor, mert a korábbi független polgármester, Weiszbart József, munkahelyi és egyéb más elfoglaltságaira hivatkozva, a közelmúltban lemondott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását