2024. május 13. - Szervác, Imola

300 kórházi ágyat adunk ajándékba

Erdélyi és a Kárpátaljai egészségügyi intézményeknek ajánlotta fel használt, de jó állapotban lévő 300 ágyát a Kistarcsán működő Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, jelenleg olyan szállító vállalkozót keresnek, aki az adományt karitatív alapon eljuttatná a c
2009. január 21. szerda 16:43 - Hírextra
Bedros Róbert elmondta, hogy a technikai korszerűsítés programjának részeként a 840 ágyas, súlyponti kórház saját erőből kigazdálkodva 100 millió forintért 300 új kórházi ágyat vásárolt külföldről. Ezek az eszközök hozzájárulnak a betegellátás színvonalának növeléséhez, motorral állítható a magasság, a fejtámla dőlési szöge, a matrac keménysége pedig a rajta fekvő beteg igénye szerint variálható. A kényelmi szempontokhoz alkalmazkodás jobb feltételeket teremt a betegnek, ezáltal gyorsulhat a gyógyulás és az ápolók is kisebb igénybevételnek vannak kitéve.

A lecserélt ágyak is jó szolgálatot tehetnek még, ezért a kórházat fenntartó Pest Megyei Önkormányzat bevonásával felajánlották a testvér Hargita megyei önkormányzat részére. Az ottani egészségügyi intézményekben ugyanis sokfelé nagyon régi, elhasználódott eszközök állnak a kórházak rendelkezésére. Hasonló a helyzet a Kárpátalján is, ezért 100 ágyat ide, 200-at pedig Erdélybe küldenek. A szállítmányok tavasszal indulhatnak útnak, ha sikerül megfelelő partnert találni a lebonyolításhoz - tette hozzá.

A kistarcsai kórház folytatja majd az ágycseréket, ehhez azonban ismét ki kell gazdálkodni az anyagi hátteret, ami időigényes feladat. Az intézmény egyébként évente 35-40 ezer fekvő beteg ellátásáról, további 400 ezer páciens ambuláns kezeléséről gondoskodik, s e munkát 1000 fős személyzet, közöttük 188 orvos végzi el - hívta fel a figyelmet Bedros Róbert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását