2024. május 3. - Tímea, Irma

Göncz Kinga EP-képviselő lesz?

Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek."Ez egy sajtóban megjelent hír, erről most nincsen szó. Zajlik még a tárgyalás az MSZP-n belül is, hogy hogy álljon össze az EP-lista" - hangsúlyozta Gönc
2009. január 21. szerda 07:46 - Hírextra
Arra a kérdésre, hogy szívesen vállalná-e a jelölést, a politikus megismételte: ez egy sajtóhír, amelynek nincs alapja.A tervek szerint az MSZP választmánya és elnöksége február végéig állítja össze az EP-listát. A jelöltekről a március 21-22-i kongresszus dönt majd.

Göncz Kinga külügyminiszter sajtóhírekre reagálva azt mondta: egyelőre korai még arról beszélni, hogy mely minisztériumi képviselő milyen pozíciót tölt be a jövőben."A nagyköveti váltások nyáron vannak és hat hónappal korábban küldjük ki mindig a visszahívó leveleket. És ezzel együtt elkezdődik a gondolkodás, hogy kik mennek a helyükre. Az, hogy ki, hova megy az innen még távolabb van" - tette hozzá.

A Magyar Hírlap információi szerint országgyűlési választások előtti évben számos minisztériumi tisztségviselője készül nagykövetnek. A napilap értesülései szerint többek között Horváthné Fekszi Márta külügyi államtitkár ENSZ-nagykövetként folytatja pályafutását. Szentiványi Gábor külügyi szakállamtitkár Magyarország stockholmi nagyköveteként dolgozik tovább. A lap szerint Bogyay Katalin, a kulturális tárca szakállamtitkára UNESCO-nagykövetként folytathatja pályáját. Bayer Mihály jelenlegi Nabucco-nagykövet a közeljövőben Belgrádban képviselheti Magyarországot, Havril András nyugdíjba vonuló vezérkari főnökre pedig ljubljanai nagyköveti poszt vár - írta a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását