2024. április 25. - Márk

Tarthatatlan vasúti közlekedés

Tarthatatlannak nevezte a Kaposvár-Budapest közötti vasúti közlekedés helyzetét, a pálya rendbetételéért és a menetidő pontos betartásáért emelt szót Heintz Tamás (Fidesz) hétfőn a kaposvári vasútállomáson tartott sajtótájékoztatóján.
2009. január 19. hétfő 18:55 - Hírextra
Az országgyűlési képviselő szerint mind a pálya állapotán, mind pedig a menetrenden javítani kell.
Heintz Tamás közölte: elfogadhatatlan, hogy a vasúttársaság az emberek pénzét és idejét nem kímélve egyre gyakrabban hozza kényelmetlen helyzetbe az utazókat. Példaként említette, hogy a múlt héten kétszer is előfordult: a somogyi megyeszékhelyről a fővárosba tartó kaposváriak - több mint félszázan - Dombóváron kényszerültek vesztegelni, mivel késésben lévő gyorsvonatukat nem várta meg a Pécs és Budapest között közlekedő InterCity.

A politikus emlékeztetett arra, hogy néhány hete több kérdést is feltett a Kaposvárt érintő vasúti közlekedéssel kapcsolatban a szakminiszternek. Közlése szerint ezekre a közlekedési tárca vezetője azt írta: "örüljünk a megmaradt Somogy InterCitynek, valamint a Budapest és Pécs között közlekedő IC-khez rendelt kaposvári csatlakozásnak".

"Sajnos, nem tudunk felhőtlenül örülni, hiszen a Kaposváron felszállóknak azon kell izgulniuk, hogy elérik-e a csatlakozást" - mondta Heintz Tamás a miniszteri válasz kapcsán, hangsúlyozva, hogy az új menetrend bevezetése óta az InterCity vonatok nem várják meg a késő csatlakozásokat.

A fideszes képviselő számon kérte Lamperth Mónika és Kolber István kaposvári szocialista országgyűlési képviselő korábbi ígéreteit is, amelyek szerint már 2008-ra olyan állapotba kellett volna hozni a Kaposvár és Dombóvár közötti 31 kilométeres vasúti pályát, hogy azon óránként 120-160 kilométeres sebességgel közlekedhessenek a vonatok. Jelenleg ezt a távolságot 52 perc alatt teszi meg a szerelvény.

Fotó: Oláh Csaba
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását