2024. május 8. - Mihály

Gyurcsány értékelt

Gyurcsány Ferenc szerint nehéz és tanulságos év volt az idei, amely minden bizonnyal még sokáig el fogja kísérni élete során. A miniszterelnök idei utolsó blogbejegyzésében pénteken arról is írt, hogy optimistán indul neki 2009-nek.
2008. december 21. vasárnap 08:00 - Hírextra
"Ma már nem a nehézségeivel foglalkozom, azokon túl vagyok. Inkább a tanulságai érdekelnek, de ez is csak annyiban, amennyiben valóban következik belőle valami új, de legalábbis módosult gondolkodás vagy cselekvés" - fogalmazott.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, 2008-nak ezzel együtt sikerei is vannak. Ide sorolta, hogy a baloldal nem rendült meg a népszavazási kudarctól, a koalíció felbomlásától, és újra cselekvőképesen és cselekvési vágytól fűtve indul neki 2009-nek. "Szerintem a kudarcokból meg a vereségből tanulni kell, aztán felállni és menni tovább. Én legalábbis ilyen vagyok, és ezt javasolnám az egész baloldalnak" - írta, hozzátéve: a gazdasági válság közeledtével ezt javasolná az országnak is. "Ne megrettenjen, ne megijedjen, ne feladja, ne meneküljön, hanem mutassa meg, hogy mire képes" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

A kormányfő megköszönte, hogy voltak akik kitartottak mellette, támogatták, és szerették az elmúlt egy évben is.

Azt írta a lényeget tekintve optimista. A lényeg pedig az, hogy amit gondolunk és akarunk a világban, abban igazunk van-e, és ez megteremtheti-e az esélyét annak, hogy sokan nyújtsanak ehhez támogatás. Ezzel az optimizmussal indulok neki 2009-nek - írta internetes naplójában.

Gyurcsány Ferenc a barátoknak, és az ellenfeleknek is nyugodt, békés ünnepeket kívánt. "Kívánok nekik erőt és egészséget a következő évhez. Kívánok bátorságot, most képesek vagyunk és akarjuk megérteni a lényegét a körülöttünk lévő világnak és önmagunknak. Kívánom, hogy gyűlölködés helyett a megértés és a nyitottság legyen az úr. Kívánok egy jobb világot, egy nyugodtabb Magyarországot, és még sok személyes és családi sikert egyaránt" - áll a miniszterelnök idei utolsó blogbejegyzésében.

A kormányfő december 22-tól január 5-ig van szabadságon. Egy időre el is utazik, a családjával síel Ausztriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását