2024. április 19. - Emma

Több helyen most is esik

Több helyen ónos eső esik az országban csütörtökön kora reggel; az előrejelzések szerint arra kell számítani, hogy ónos eső elsősorban a keleti országrészben fog esni, majd a délutáni órákban már csak havazás és eső lesz - mondta az Országos Meteorológiai
2009. január 15. csütörtök 08:35 - Hírextra
Török László ismertetése szerint a reggeli órákban ónos eső esik a Dunántúl déli részén, az Északi-középhegység egyes területein, illetve Miskolctól északkeletre, a határ mentén. Ónos eső hullik Kecskeméten és Szegeden is.

Ugyancsak ónos eső esik az ország délnyugati részén, Pécs és Siófok térségében is.
A Balatontól nyugatra, Kaposvár, Nagykanizsa és Szombathely környékén viszont már havazik.
Budapesten nincsen csapadék, várhatóan napközben kell majd ónos esőre számítani.

Török László elmondta, hogy a nap folyamán a keleti országrész felé terjed át az ónos esős zóna, de sok helyen lehet majd számítani esőre és havazásra is.

A Dunántúlon is a havazás fogja felváltani az ónos esőt, a Dunántúl délnyugati részén pedig akár 5-10 centiméternyi hó is leeshet.

A meteorológus hangsúlyozta, hogy Budapesten azonban "biztosan nem fogunk szánkózni", azaz nem kell nagyobb csapadékra számítani.

Kiemelte, hogy az ónos eső a délutáni órákban elhagyja az országot, és az ország északkeleti részében is számítani lehet majd gyenge havazásra.

A pénteki időjárás már nem lesz ilyen szigorú, változóan felhős, néhol napsütéses időre lehet számítani, keleten egy-egy hózáporral - mondta Török László.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását