2024. május 2. - Zsigmond

Pénteken eldől az SZDSZ-es sorsa

Pénteken dől el, hogy visszalépteti-e ferencvárosi jelöltjét a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) - közölte az M1 Napkelte című műsorában Fodor Gábor pártelnök.
2009. január 15. csütörtök 08:53 - Hírextra
"Holnap fog az SZDSZ ügyvivő testülete tanácskozni, és holnap fogjuk kialakítani az álláspontunkat" - mondta, hozzátéve, John Emesének és a helyi szervezetnek is állást kell foglalnia, de "a végső szót" az ügyvivő testület mondja majd ki.

Szerda délután John Emese úgy nyilatkozott az MTI-nek: egyelőre még nem döntötte el, hogy a második forduló előtt visszalép-e a jelöltségtől.

A főváros IX. kerületében vasárnap tartottak időközi képviselő-választást, miután Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester tavaly szeptember közepén lemondott parlamenti mandátumáról, amelyet a 2006-os választáson szerzett a budapesti 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületben.

A múlt vasárnapi voksolás érvénytelen volt, mert nem jelent meg az urnák előtt a szavazásra jogosultak ötven százaléka. A legtöbb szavazatot, 4.697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta (58,67 százalék). Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1.850 szavazattal (23,11), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád 681 vokssal (8,5 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,68 százalék), Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,78 százalék).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását