2024. május 2. - Zsigmond

Nehéz ügyeken túl az MSZP választmánya

Az MSZP választmánya nehéz ügyeket oldott meg 2008-ban - mondta szombaton Simon Gábor, a testület elnöke, aki szerint a választmánynak biztosítania kellett a hátteret is a kisebbségi kormányzáshoz.
2008. december 13. szombat 15:47 - Hírextra
Az MSZP pártparlamentje azt a politikai hátteret teremti meg, amely kisebbségi kormányzás esetén elengedhetetlen feltétel egy működő- és cselekvőképes kabinethez - vélekedett a politikus a testület ez évi utolsó ülésének kezdetén Budapesten.

Simon Gábor szerint a választmány jól oldott meg politikailag kényes helyzeteket. Szavai szerint a legkényesebb az volt, amikor áprilisban a választmány úgy döntött, hogy kongresszus nélkül is felhatalmazást ad a pártelnöknek az egypárti kormányzás feltételeinek megteremtéséhez.
Elmondta, nem volt olyan terület, amelyről érdemben nem beszéltek volna a testület ülésein.

A jövő évi júniusi európai parlamenti választásokkal összefüggésben azt mondta, hogy "nagy mérkőzés lesz", és az MSZP érdemben szeretné a kampányban, a jelöltjein keresztül is megmutatni azt a politikát, amelyeket képviselni akar.

Utalt arra, hogy 2009-ben nemcsak kongresszus, nemcsak EP-választás lesz, hanem 20 éves lesz az MSZP.

A napirend szerint a választmány meghallgatja a párt EP-képviselőinek beszámolóját, javaslatot tesz az EP-jelöltek kiválasztásának elvére, az ülés végén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, pártelnök évzáró tájékoztatója lesz.

A választmány ülésének elején Kincses Veronika operaénekes műsorát hallgathatták meg a résztvevők. Az MSZP választmányának tagjai ajándékokat gyűjtöttek, ezeket a fóti gyermekváros és a IX. kerület rászoruló gyermekeinek adják majd át.
A napirend elfogadása után a testület zárt ülésen folytatta munkáját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását