2024. április 25. - Márk

Összesen 125 baleset az eső miatt

Összesen 152 közúti balesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában, ezek többsége az ónos esőtől jeges, csúszós utak miatt következett be - közölte csütörtök délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.
2009. január 15. csütörtök 10:36 - Hírextra
Szentes György szóvivő elmondta, hogy a 152 riasztás kilenc, főként dunántúli megyére korlátozódott, ezért nagyon magasnak tekinthető ez a szám. Az éjszaka Somogy megyében voltak kiemelt feladataik; itt este 8 és éjjel 2 óra között tizenöt riasztást kaptak a tűzoltók.

Hozzátette: mind Somogyban, mind az ország egész területén elsősorban a csúszós, jeges utak miatti kisebb balesetekhez riasztották őket, főként árokba csúszott autókat kellett kimenteniük. A balesetekben mintegy negyvenen sérültek meg, mindannyian könnyebben.

A szóvivő tájékoztatása szerint a budapesti Péterfy Sándor utcai kórháznak is segítséget kellett nyújtaniuk, mert az egészségügyi intézménybe olyan sokan érkeztek, hogy elfogytak a szabad ágyak. Ezért az OKF félszáz tábori ágyat szállított a kórházba.

Szentes György elmondta azt is, hogy az előrejelzések szerint az ónos esőt havazás válthatja fel, ezért továbbra is azt ajánlják az embereknek, hogy ha hosszabb távra indulnak el autóval, akkor előbb tájékozódjanak, és vigyenek magukkal ételt, italt.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra is, hogy a csúszós utak miatt a tűzoltók megérkezéséig is több idő telhet el.

Országszerte csúszósak a főutak és a mellékútvonalak, több megyében havazás vagy ónos eső nehezíti a közúti közlekedést - tájékoztatta a Magyar Közút Kht. csütörtök reggel az MTI-t.

A Dunántúl középső és déli részén az utak többsége hókásás, latyakos, de jeges főutakra kell számítani a Dunántúl északkeleti területén, illetve Veszprém, Tamási, Baja közelében és a Mecsekben is. A mellékutak a Kisalföldön, Zala, Vas és Nógrád megyében, továbbá a Tiszántúl északi felén hókásásak, latyakosak vagy a letaposott hótól csúszósak, a Dél-Dunántúlon és az Alföld déli megyéiben pedig sokfelé jegesek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását