2024. május 5. - Györgyi

A gyalogosok vannak a legnagyobb veszélyben

A gyalogosok vannak a legnagyobb veszélyben az osztrák főváros utcáin, legalábbis ezt tükrözi a tavalyi bécsi közlekedési balesetekről készült összeállítás. Összességében tekintélyes mértékben csökkent a balesetek száma a szövetségi fővárosban.
2009. január 15. csütörtök 10:28 - Hírextra
Míg 2007-ben 5 ezer 184 baleset történt, addig tavaly már csak 4 ezer 783. Visszaesett a sebesültek száma is, méghozzá 6 és fél ezerről 6 ezerre.

Ugyancsak örvendetes változásnak tartja a város vezetése, hogy 2008-ban apadt a halálos áldozatok száma. Tavalyelőtt még 35-en haltak meg a bécsi utakon, addig tavaly csak 27 áldozatot követeltek a balesetek az osztrák fővárosban. Az életüket veszítetteknek azonban csaknem a fele gyalogos volt.

Az adatok tanulsága szerint egyedül az ittas vezetés okozta balesetek száma növekedett. 2007-ben 261 karambol történt olyan vezetők hibájából, akik alkoholos befolyásoltságban ültek a volán mögé, tavaly viszont már 273 esetet lehetett a szeszes ital rovására írni. A közlekedésrendészet vezetője a statisztikát ismertetetve közölte, hogy az idén nyomatékosan oda fognak figyelni az ittas állapotban vezetők kiszűrésére és megbüntetésére. Tavaly egyébként 11 ezer személytől vették el a jogosítványt, közülük 4,8 ezertől ittas vezetés miatt.

A baleseteket előidéző okok között első helyen továbbra is a megengedett sebesség túllépése áll, de sok esetben a figyelmetlenség volt a gond. Itt az illetékes külön megemlítette a kihangosító nélküli tiltott mobilhasználatot, amelynek ellenőrzésére a rendőrség szintén nagy súlyt fog helyezni az idén, akárcsak a követési távolság betartására és a biztonsági öv becsatolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását