2024. június 16. - Jusztin

Olcsóbb tüzelő a rászorulóknak

A cigány kisebbségi önkormányzatok közreműködésével olcsó tűzifát adott a rászorulóknak a Nyírségi Erdészeti (NYÍRERDŐ) Zrt. a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon és Tiszalökön - közölte Bíró Imre, a társaság baktalórántházi erdészetének igazgatója s
2009. január 14. szerda 16:45 - Hírextra
A támogatásra szorulók jelentős kedvezménnyel vásárolhattak tűzifát a két településen és így több, mint kétmillió forintot takaríthattak meg - mondta a cégvezető.A piaci ár feléért adott fából Tiszadobra december közepétől 250 köbmétert, míg Tiszalökre 60 köbmétert juttattak el.

Az úgynevezett "szociális tűzifa" iránt Tiszadobon, ahol négy éve szervezi a kedvezményes értékesítést a cigány kisebbségi önkormányzat, nagy az igény, így hamarosan újabb két szállítmányt kapnak a község rászorultjai. Baktalórántháza szintén szeretne bekapcsolódni az akcióba, s a roma helyhatóság vezetői már fel is vették a kapcsolatot a Nyírerdő Zrt.-vel.

Bíró Imre szerint nem csak a rászorulók járnak jól az olcsó vásárlási lehetőséggel, hanem az erdészet is, hiszen a kedvezményes értékesítés eredményeként jelentősen csökken az illegális fakivágás az erdőkben.A Nyírerdő Zrt. eddig több, mint négymillió forint értékű tűzifát adott el a piaci ár alatt a rászorulóknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását