2024. május 11. - Ferenc

A félelemkeltésnek nincs létjogosultsága

A demokratikus átmenet óta a félelemkeltésnek nincs létjogosultsága a magyar politikai életben. Eddig egyetlen párt sem vetemedett arra, hogy a legalantasabb eszmék jegyében, a fizikai erőszak fenyegető képéből kovácsoljon politikai tőkét.
2007. október 22. hétfő 15:53 - Hírextra


A választópolgárok akaratából az országos politikából 2002-ben kiszorult szélsőjobboldal romjain a Jobbik ma félkatonai csoportok szervezésével gyűjti szimpatizánsait. Tegnap 56, ma 600, holnap ki tudja hány keretlegénnyel bővül a politikai agresszió egyedül maradt, visszataszító csapata. A gárda szánalmas szégyenfolt a magyar demokrácia testén. Az SZDSZ szerint a politikai élet józan többségének, és a civil társadalomnak egyértelművé kell tennie, hogy semmilyen politikai cél megvalósításának nem lehet eszköze erőszak és fenyegetés.

Mi, liberálisok tiltakozunk a kirekesztő politika ellen, tiltakozunk a futballmérkőzések összecsapásairól ismert huligánok politikába hívása ellen, egyszersmind bízunk a Magyar Köztársaság igazságszolgáltatásban, hogy alkotmányos keretek közé tereli az erőszakos kisebbséget.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását