2024. május 8. - Mihály

Még mindig nincs gyanúsított

A nyomozás határidejének újabb 60 napos meghosszabbítására nyújtott be előterjesztést a kiskunlacházai gyilkosság tettesének felderítésére az illetékes ügyészséghez a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - közölte szerdán az MTI-vel a főkapitányság sajtórefer
2009. január 14. szerda 10:50 - Hírextra
Az előterjesztést az indokolja, hogy január 23-án lejár az első 2 hónapos határidő, tekintettel arra, hogy november 23-án követték el a bűntényt - emlékeztetett Beluzsárné Belicza Andrea.

Mint elmondta, a végzetes nap hajnalán egy 14 éves kislányt öltek meg a község egy ligetes részén. A tettesek előkerítésén azóta is az életvédelmi alosztály teljes gárdája dolgozik. Eddig 200-nál több tanút hallgattak ki az ügy kapcsán, és minden egyes kihallgatás közelebb viszi a megoldáshoz a nyomozók munkáját - hangsúlyozta.

Gyanúsítottja azonban máig sincs a bűnténynek. Alaptalanok azok a szárnyra kapott hírek, amelyek szerint a rendőrség titkolózik. Erről nincs szó, eredmény esetén azonnal beszámolnak róla a közvéleménynek - közölte.

Pest megyében az utóbbi években elkövetett emberölésnél minden lezárt ügyben kézre került az elkövető, előbb-utóbb a kiskunlacházai tetteseket is elfogják - hívta fel rá a figyelmet a sajtóreferens.

Kiskunlacházán november 28-án több mint háromezren gyűltek össze, hogy tiltakozzanak az erőszak ellen, miután meggyilkolták a 14 éves helybeli lányt. A művelődési háznál tartott rendezvényen, melyet a nagyközség önkormányzatának képviselő-testülete szervezett, Répás József (független) polgármester mondott beszédet, amelyben - bár még nem lehetett tudni, ki követte el a bűncselekményt - úgy fogalmazott: "Kiskunlacházán elég volt a roma erőszakból!".

A tüntetésen felolvastak egy nyílt levelet, amelyet a köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek és más közjogi méltóságoknak fogalmaztak meg. Ebben az önkormányzat követeli a közbiztonság megerősítését, egy állandó rendőrőrs felállítását, valamint azt, hogy szigorúbban büntessék az erőszakos bűncselekmények elkövetőit. A fáklyás felvonuláson jelen volt a Magyar Gárda 200-300 tagú csoportja, és a Gój Motorosok Egyesülete is képviseltette magát.

A gyilkosság áldozatát december 1-jén temették el a kiskunlacházai katolikus temetőben. A ravatalnál ezernél is többen jelentek meg.

Répás József, a Pest megyei település polgármestere a temetést követően az MTI-nek elmondta: az önkormányzat egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

A falu vezetése a gyilkosság után a közbiztonság megerősítésére térfigyelő kamerákat szereltetett fel a település forgalmasabb pontjain.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását