2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megvan a molotov-koktélos támadó?

A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett molotov-koktélos támadások elkövetését; a szervezet erről szóló elektronikus üzenetét a Hír Televíziónak küldte el - ad
2008. február 10. vasárnap 19:45 - Hírextra

"A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb" - idézi a Hír Televízió a szervezet által írt levelet. A levélhez fényképet is csatoltak, amelyen egy családi ház és az udvarán égő - feltehetően - Molotov-koktél látható.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság - az ügyeletes elmondása szerint - nem illetékes, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig a hétvégére hivatkozva csak hétfőre ígért tájékoztatást.
Keresztes Imre, a főügyészség vezetője még pénteken mondta el, hogy ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra.

Mint mondta, megérkezett az elsődleges rendőri intézkedésekről készült anyag az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészségre, és annak áttanulmányozása után terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt a bűncselekmény; személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett.
A terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte Lendvai Ildikó, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keresztül fenyegették meg őket.

A szocialisták frakcióvezetője az MTI kérdésére elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok.

A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg annak idején szintén a Hír Televíziónak küldte el azt az e-mailt, amelyben Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének megverését vállalta magára. Csintalan Sándort, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, nemrég óta pedig Fidesz-tag, december 11-én támadták meg lakásának mélygarázsában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását