2024. május 2. - Zsigmond

Állítólag tudják fizetni a tűzoltókat

A sajtóban megjelent aggodalmaskodó hírek ellenére nincs veszélyben a fővárosi tűzoltóság működésének finanszírozása, mivel a Fővárosi Önkormányzat idén is, csakúgy mint 1995 óta mindig, kipótolja az állami normatíva hiányát - hangzott el a Fővárosi Közgy
2009. január 14. szerda 14:38 - Hírextra
Danielisz Béla (MSZP) bizottsági elnök leszögezte, hogy nincs szó semmilyen válságról a fővárosi tűzoltók működésének finanszírozásában. A tájékoztatón részt vevő politikusok, pártállásuktól függetlenül, egyöntetűen kinyilvánították, hogy az önkormányzat idei költségvetésének elfogadásakor biztosítani fogják azt a 800 millió forint körüli összeget, ami az idén hiányzik az állami normatívából. Az elnök előremutató pozitívumként értékelte azt, hogy a várost vezető MSZP-SZDSZ koalícióval azonos álláspontot képviselt ez ügyben a Fidesz-KDNP frakciószövetség és az MDF képviselője is.

Az elnök kitért arra is, hogy az állami normatíva kipótlása mellett az önkormányzat évek óta jelentős támogatást ad a tűzoltóknak fejlesztésekre is. Tavaly például 80 millió forintot biztosítottak a hírközpont korszerűsítésére.

Bende Péter tűzoltótábornok, fővárosi tűzoltóparancsnok betegsége miatt az elnök a bizottság két hét múlva esedékes következő ülésére halasztotta annak a jelentésnek a tárgyalását, amely a szolgálat riasztási tevékenységét, a bevetett erők és eszközök alkalmazásának hatékonyságát vizsgálta.

A Danielisz Béla felkérésére tavaly márciusban létrehozott eseti bizottság október 22-ével nyújtotta be jelentését. Az anyagból egyebek közt kiderült az is, hogy esetenként túlbiztosítás tapasztalható, a riasztások elrendelése bizonyos esetekben túlzott volt. A riasztási rendszer korszerűsítésével mintegy 15 százalékos megtakarítás érhető el az emberek és a technikai eszközök gazdaságosabb felhasználása érdekében.

A bizottság ülésének keretében Ernest Eöry, a Szlovén Tűzoltó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke, a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség Duna Menti Országok Szakmai Bizottsága elnöke a Szlovén Tűzoltó Szövetség legmagasabb elismerését nyújtotta át Danielisz Béla elnöknek a tűzoltószervezetek közötti együttműködés elősegítéséért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását