2024. május 6. - Ivett, Frida

A Jobbik tovább gyúr a harmadik helyért

A ferencvárosi időközi országgyűlési választás második fordulójának a tétje az, hogy a Jobbik meg tudja-e őrizni az első fordulóban megszerzett harmadik helyet, és hogy az 5,2 százalékot kapott "SZDSZ-t sikerül-e végleg eltörölni a föld színéről" - jelent
2009. január 14. szerda 16:06 - Hírextra
Szegedi Csanád az SZDSZ "gyűlöletkampányát" okolta az alacsony, 26 százalékos részvételért, ami, mint mondta, minden józan gondolkodású embernek elveszi a kedvét a politikától.

Ezzel összefüggésben arra mutatott rá, hogy ahol többen mentek el szavazni, ott nagyobb volt a Jobbik támogatottsága, és volt olyan körzet is (a Mester utcai térség), ahol még az MSZP-t is sikerült megelőzniük.

Közölte, úgy látja, a Jobbik nem a Fidesztől vette el elsősorban szavazatokat, hanem azokat mozgósította, akik egyébként nem mentek volna el voksolni. Hozzátette: a Jobbikkal szimpatizáló, "józan gondolkodású" fideszes választókat arra kérik, hogy "az SZDSZ felszámolásában segédkezzenek", és a második fordulóban szavazzanak rá.

Szegedi Csanád a tavaszi EP-választáson hasonló jó eredményre, a Jobbik tíz százalék körüli támogatottságra számít.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását