2024. május 18. - Erik, Alexandra

Örömtánc

Testi-lelki-szellemi utazás címmel tartja első idei Öröm-Tánc napját a Mozgás-Tér Alkotóközösség a Hagyományok Házában, január 17-én - közölte Tóth Melinda, az intézmény pr-munkatársa.
2009. január 11. vasárnap 09:07 - Hírextra
A nemrég felújított Budai Vigadóban a Mozgás-Tér Alkotóközösség programjában nemcsak néptánccal, hanem társastánccal is várják az érdeklődőket, mivel a közösségnek a három néptáncoson - Magyarné Tóth Andreán, Borbély Beatrixon és Ónodi Bélán - kívül Ragoncza Imre társastáncmester is tagja. Szilágyi Edit pedig pszichopedagógusként vesz részt a munkában.

Valamennyien hisznek a tánc, a művészet gyógyító erejében. Mint Magyarné Tóth Andrea elmondta az MTI-nek, első ötletük az volt, hogy az ötvenes korosztály számára teremtsenek a mozgásra lehetőséget. Ám bebizonyosodott, hogy a fiatalabb korosztálybeliek és családok is érdeklődnek az egész napos program iránt, amelynek keretében önismereti, pszichológiai kérdések is előkerülnek.

Úgy gondolják, az embereknek szükségük van vitalitásuk, személyiségük megmutatására, a hétköznapok gondjainak és feszültségeinek feloldására. Több éves tapasztalatuk szerint sokaknak sikerült ezeknek az összejöveteleknek a segítségével a rossz kedélyállapotból kilábalni - fűzte hozzá Magyarné Tóth Andrea.
A délelőtt tíztől délután hatig tartó programba bármikor be lehet kapcsolódni. A Mozgás-Tér Alkotóközösség rendezvényét követően pedig este hétkor a Dúdoltam én... című sorozatban Berecz András mesemondó, énekes fellépésére várják a Hagyományok Házába a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását