2024. május 10. - Ármin, Pálma

Áll a jég a folyóinkon

A tartós hideg idő miatt több helyen álló jég borítja az észak-magyarországi folyókat - mondta az MTI-nek a területileg illetékes vízügyi igazgatóság (Ékövizig) szóvivője szombaton.
2009. január 10. szombat 17:00 - Hírextra
A Tisza bodrogközi alsó szakaszán 10, felső szakaszán 15 centiméteres összefüggő jég borítja a folyót, Zemplénagárdnál pedig - körülbelül három kilométeres részen - kisebb torlódás alakult ki, amelynek vastagsága mintegy 40 centiméter - ismertette a részleteket Csont Csaba.
Hozzátette: a Tisza Tokaj alatti területén szintén összefüggő a jég, 5-10 centiméter vastag.

A Bodrog teljes hosszán 5-10 centis álló jég borítja a folyót, a Hernádon a torkolattól Hernádcécéig 10-20 centiméteres a jég, afölött gyenge-közepes jégzajlás és parti jég a jellemző. A Sajó alsó torkolati szakaszán 5 centiméteres álló jég van, fölötte nagyrészt parti jég, illetve szórványos jégzajlás tapasztalható. A Kazincbarcika fölötti részén pedig 7-10 centiméteres állójeges szakaszok alakultak ki - ismertette a szóvivő.

Csont Csaba arról is beszámolt, hogy a külföldi vízgyűjtő területeken a hóban tárolt vízkészlet mintegy 2 köbkilométernyi, amely az átlagosnak a hetven százaléka.

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Tiszán hat jégtörő hajó áll bevetésre készen, ebből kettő Tokajban, kettő Tiszalökön, kettő Tiszadobon várakozik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását