2024. április 26. - Ervin

Hátrányban a brit nők

A nők még mindig kénytelenek elviselni a hátrányos megkülönbözetést a munkahelyeken - mutatták ki egy nagyszabású felméréssel brit kutatók. A nők időben többet dolgoznak, mivel ők végzik az otthoni munka oroszlánrészét, többek közt a takarítást, és főleg
2007. december 6. csütörtök 13:30 - Hírextra
A nőknek sokkal kisebb az esélyük a magas fizetésre, mint a férfiaknak - állapították meg a szerzők a Nemi és munkaügyi viszonyok az Európai Unióban című jelentésükben.

Noha a nők Nagy-Britanniában a munkaerő csaknem felét adják, hat-hét nőből átlagban mindössze egy akad, aki felsővezető.

A szakemberek harmincezer munkavállaló helyzetét vizsgálták meg 27 EU-s tagországban. A nők jóval kevesebben dolgoznak a hadseregben, a kétkezi szakmákban és a felsővezetésben. Viszont többen dolgoznak a különféle "gondoskodó" szakmákban és a papi pályán.

A férfiak ugyan kezdenek egyre nagyobb részt vállalni a házimunkából, de még korántsem eleget.
A munkahelyi egyenlőtlenség Nagy-Britanniában 1991 óta mit sem változott - hangsúlyozta a kutatás vezetője, Brendan Burchell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását