2024. május 7. - Gizella

Veszélyes a jég a Balatonon

Két helyszínen is beszakadt a jég korcsolyázók alatt pénteken a Balatonon; mindkét eset viszonylag szerencsésen végződött - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség. Délután riasztották a balatoni vízirendészetet, hogy Örvényes előtt olyan jégbeszakadást észlel
2009. január 9. péntek 18:28 - Hírextra
Nagy Jenő beszámolója szerint a beszakadástól mintegy hetven méterre két pár korcsolyát, valamint vizes ruhákat találtak. A korcsolya méretei valószínűsítették, hogy egy gyermek vagy nő, valamint egy férfi alatt szakadhatott be a jég, de minden bizonnyal sikerült kimenekülniük a hideg vízből.

A vízirendészek és a vízimentők több órán át keresték a helyszínen az eltűnteket. Már éppen bekapcsolódott volna a kutatásba kutyákkal a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat is, amikor a vízbe esett 54 éves férfi és 25 éves lánya telefonon jelentkezett, hogy már otthonukban, Veszprémben melegszenek, és jól vannak.

Nagy Jenő közölte, pénteken Gyenesdiásnál, a parttól egy kilométerre is beszakadt a jég egy 56 éves férfi alatt, aki Fenékpusztáról akart átkorcsolyázni Gyenesdiásra. Szerencsére volt aki a segítségére siessen. A férfit jelenleg kórházi megfigyelés alatt tartják.

A megbízott kapitány ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyes a Balaton jege, ezért mindenki csak a kijelölt jégpályákon vagy a sekély vizű strandok vize felett, vastag jégen korcsolyázzon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását