2024. április 20. - Tivadar

Takarékoskodjunk a gázzal!

Csökkentsék a hőmérsékletet egy-két fokkal a kerületi intézményekben és a lakásokban is, hogy takarékoskodni lehessen a gázzal - ezt javasolta Weinek Leonárd zuglói polgármester MTI-hez pénteken eljuttatott sajtóközleményében.
2009. január 9. péntek 20:20 - Hírextra
A szabad demokrata politikus ugyanakkor elrendelte, hogy a polgármesteri hivatalban és az önkormányzati oktatási, nevelési és szociális intézményekben kevésbé fűtsenek.

A kerület első embere szorgalmazta, hogy a zuglói társasházkezelők a Főtáv Zrt.-től kérjenek egy-két fokkal alacsonyabb hőmérsékletet, és a közeljövőben fordítsanak nagy figyelmet a társasházak szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, illetve a fűtéskorszerűsítésre.

Az egyedi fűtésű lakásban élő zuglói lakosoktól is kérte a polgármester, hogy csökkentsék otthonuk hőmérsékletét.

Előző nap Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes kért takarékosabb gázfelhasználást a főváros mintegy 250 intézményétől és a több tucat cégétől. A politikusok elmondták, hogy péntek délutánig konkrét intézkedési tervet várnak minden intézmény- és cégvezetőtől. Ezek alapján előterjesztés készül a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésére.

Weinek Leonárd közleményében azt is tudatta, hogy péntektől éjjel is használható a Myrai Szent Miklós Keresztény Egyház által üzemeltetett nappali melegedő Zuglóban, mert "a kemény hidegben még nagyobb veszélynek vannak kitéve az utcán élők".

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke pénteken arra kérte az önkormányzatokat, hogy a hideg miatt nyissák meg a vasúti és az autóbusz-várótermeket a rászorulók előtt.

Budai Bernadett kormányszóvivő közölte: a nappali melegedőkben jelenleg közel ötezer férőhely, éjjeli menedékhelyen és átmeneti szállón pedig összesen közel 6.500 férőhely van, míg 800 helyet biztosítottak a bentlakásos intézményekben. Hozzátette: novembertől áprilisig lehetőség van továbbá időszakos férőhelyek működtetésére is, ezek száma évente nagyjából 1.000-1.200.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását