2024. április 25. - Márk

Sólyom Ukrajnába megy

A magyar és az ukrán államfő hétfői nyíregyházi találkozójának keretében - Sólyom László kezdeményezése ellenére - nem kerül sor a két ország energiaügyi minisztereinek megbeszélésére - tudta meg az MTI több forrásból pénteken. Molnár Csaba energiaügyi mi
2009. január 9. péntek 16:03 - Hírextra
Sólyom László köztársasági elnök szerdai, Viktor Juscsenko ukrán államfőnek küldött levelében tett javaslatot a két szakminiszter találkozójára. Az államfő levelében azt kezdeményezte, hogy a magyar-ukrán államfői találkozó napirendjére vegyék fel az energetikai kérdéseket, és felkérte Molnár Csaba energiaügyi minisztert, hogy vegyen részt a találkozón, és folytasson megbeszélést ukrán kollégájával.

Sólyom László pénteken hivatalában fogadta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztert, aki az orosz-ukrán gázszállítási vita állásáról és Magyarországot érintő hatásairól tájékoztatta az államfőt. Ezt a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közölte az MTI-vel.

A KEH közleményében emlékeztetett arra, hogy Sólyom László hétfőn Nyíregyházán találkozik Viktor Juscsenko ukrán államfővel; Molnár Csaba tájékoztatása - mint írták - része a hétfői államfői találkozó előkészületeinek.

Viktor Juscsenko Sólyom László köztársasági elnök meghívására január 12-én tesz munkalátogatást Nyíregyházán. A magyar államfő ezt megelőzően legutóbb tavaly július 7-én találkozott ukrán kollégájával Kijevben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását