2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tüntető turisták az Országházban

Kossuth téri tüntetők több csoportja látogatást tesz turistacsoportként az Országházban, az első csoport már el is hagyta az épületet - jelentette szombat délben az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
2007. február 10. szombat 14:38 - Hírextra
Az épületben a köztársasági őrezred tagjai kísérték a csoportot, láthatóan jóval többen voltak, mint az általában szokásos.

Gonda László MTI-nek azt mondta: számukra a Parlament épülete szentély és "bárki, aki azt gondolja, hogy a Parlamentbe erőszakkal vagy fegyverrel akar betörni, annak nincs erkölcsi érzéke". "Nincs ilyen szándékunk" - szögezte le, majd hozzátette: nem a parlamenttel van problémájuk, hanem azokkal a politikusokkal, "akik többnyire nem itt tartózkodnak".

Az MTI úgy tudja, a Kossuth téri tüntetőkkel már hetek óta egyeztet az Országgyűlés Hivatala, ennek eredményeként több csoportban nézhetik meg idegenvezetővel az Országházat.

Országházi látogatásra - látogatási időben - bármely magyar állampolgárnak ingyenesen lehetősége van, előzetes bejelentkezés után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását