2024. május 2. - Zsigmond

Nincs fűtés, elfagytak a zöldségek

Kisebbfajta téli katasztrófának, nagy problémának nevezte Miskolc központi piacának, a Búza térinek helyzetét Lenártek András, a Fidesz és Garamvölgyi Attila, a KDNP önkormányzati képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón; a közelmúltban átadott megújult
2009. január 8. csütörtök 15:20 - Hírextra
A Fidesz és a KDNP a vásárcsarnok áldatlan állapotáról eddig azért nem szólt, mert nem akart politikai tőkét kovácsolni belőle, ugyanakkor hetek elmúltával azt kell tapasztalni, nincs végleges megoldás, a jelenlegi helyzet nem megnyugtató, különösen annak tudatában, hogy továbbra is hideg lesz - mondta Lenártek András.

Felelősök keresése, egymásra való mutogatások, és látszat félmegoldások jellemzik a mai helyzetet - fogalmazott a képviselő.Az előzményekhez tartozik: tavaly október közepén adták át Miskolc központi piacát, a Búza térit; a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítmény mintegy 13 ezer négyzetméter alapterületű lett. Az 1926-ban átadott műemlék-jellegű vásárcsarnok teljes egészében megújult, az épület két oldalán új, üvegtetővel fedett csarnokok épültek.

Több kereskedőnek, árusnak, valamint az itt naponta megforduló több ezer vásárlónak a decemberi hideg okozott döbbenetet, a csarnok ugyanis jégcsarnokká vált. Akkor tudatosult igazán: nincs fűtése, több mázsányi zöldség, gyümölcs fagyott meg - hangzott el.

Csakúgy lehet végleges, jó megoldást találni, ha Káli Sándor polgármester összehívja a helyzet megoldásában érintetteket, a tervezőt, az örökségvédelmi hivatal illetékesét, az üzemeltetőt, és a kereskedők képviselőit. Kezelje személyesen a problémát, találjanak közösen végleges megoldást, "felháborító, hogy ez eddig nem történt meg" - hangoztatta Lenártek András, hozzátéve: a mostani téli hónapokra viszont azonnal megoldást kell találni, akár olyan áron is, hogy néhány napra bezárják a piacot.

A képviselő felvetette: ebben a helyzetben a kereskedők bérleti díját is csökkenteni lehetne.
A beruházónak és a városnak egyaránt felelőssége, hogy ez a hiányosság megszűnjön, nem lehet arra hivatkozni, hogy évtizedekkel ezelőtt mi volt - tette hozzá Garamvölgyi Attila, utalva azon véleményekre, hogy a vásárcsarnokban soha nem volt fűtés, és ezért sem terveztek most bele.
A piacot működtető Miskolci Piac Fejlesztő és Üzemeltető Zrt. egyébként a napokban ideiglenes jelleggel a műemléki csarnok és a két új csarnok találkozásainál levő réseket csaknem teljesen befedte, légbefúvókkal fűteni kezdte a létesítményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását