2024. május 14. - Bonifác

Kamu volt a Guinness-rekord

Vesna Vulovicim légikisasszony ejtőernyő nélkül élte túl egy repülőgép lezuhanását jó tíz kilométeres magasságból 1972-ben - áll a Guinness-féle Rekordok könyvében. Egy német újságíró kutatásai szerint azonban az annak idején világszerte ünnepelt "csoda"
2009. január 8. csütörtök 15:56 - Hírextra
Peter Hornung-Andersen, az ARD prágai rádiótudósítója többéves kutatásainak eredményeit pénteken és szombaton ismerteti a német rádióban. Megállapításai szerint a JAT jugoszláv légitársaság DC-9-es utasszállító repülőgépe valóban lezuhant az észak-csehországi Srbska Kamenice falu fölött, az egykori NDK határának közelében, és az is megfelel a valóságnak, hogy a szerencsétlenséget egyedül a légikísérő élte túl. Csakhogy: a repülőgép egyáltalán nem egy pokolgép felrobbanása miatt zuhant le, és - tíz kilométer helyett - csak néhány száz méterrel a föld felett tört szét - állítja Hornung-Andersen.

Az ARD-tudósító titkosszolgálati iratokat tanulmányozott, valamint kortársakkal és szakértőkkel is beszélt. "Nagyon valószínű, hogy a repülőgépet a csehszlovák légierő tévedésből lelőtte, s hogy az incidenst eltusolja, találta ki a rekordmesét" - mondta.

"Meglepő, hogy a csehszlovák kommunista állambiztonságnak sikerült egy ilyen kalandos történetet világszerte elterjesztenie, anélkül, hogy Nyugaton bárki valaha is kétségeket fogalmazott volna meg a szerencsétlenség kimenetelét illetően" - fűzte hozzá.

Mi több, a legutóbbi időkig arra történtek kísérletek, hogy a légikisasszony életben maradását tudományosan megmagyarázzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását