2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lemondott a jegyző

Lemondott Békéscsaba jegyzője, így ellene megszűnt a korábban indított fegyelmi eljárás - közölte a város fideszes polgármestere sajtótájékoztatón szerdán.
2009. január 7. szerda 20:25 - Hírextra
Vantara Gyula, a közgyűlés soron kívüli ülése után elmondta: Benedek Mária jegyző kedden levélben értesítette a város vezetését, hogy lemond megbízatásáról, amelyet a képviselők többségi szavazással elfogadtak.

A város jegyzőjét a közgyűlés még november közepén függesztette fel állásából, és fegyelmi eljárást indított ellene egy, az egyablakos ügyintézéssel kapcsolatos beruházás kapcsán kötött vállalkozói szerződés miatt.

A polgármester a közgyűlést követően azt hangsúlyozta, hogy a jegyző lemondása miatt okafogyottá vált a fegyelmi eljárás, így a testület azt megszüntette.

A jövőben a város aljegyzője irányítja a hivatal munkáját mindaddig, amíg pályázat útján nem talál új jegyzőt Békéscsaba.

A városnak egyébként az elmúlt öt évben nem sikerült olyan jegyzőt találnia, aki kitölthette volna hivatali idejét.

A rendszerváltás utáni első címzetese főjegyző az életkora miatt volt kénytelen megválni hivatalától. Kurucz Ferenc, aki korábban a megye rendőr-főkapitánya volt, azért kényszerült távozni, mert nem volt meg az elegendő közigazgatási gyakorlata. Benedek Mária elődjével, Nagy Mátyással kapcsolatban viszont a bizalom szűnt meg. A most lemondott jegyző 2007 tavasza óta irányította az önkormányzati hivatalt.

Benedek Máriát az MTI-nek nem sikerült elérnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását