2020. augusztus 13. - Ipoly

Elitbe vágyó bíró

Gebei Péter vezeti majd a svájci másodosztályú jégkorong-bajnokság két mérkőzését. A volt válogatott hátvéd szeretne később az elit világbajnokságán is bíráskodni.
2009. január 7. szerda 20:32 - Hírextra
"Szeretnék A csoportos vb-ken, a Bajnokok Ligájában és a Kontinentális Kupa négyes döntőjében mérkőzéseket vezetni, négy-öt éven belül bekerülni abba az elitcsapatba, amelynek tagjait a legjobb európai bajnokságokba delegálják" - mondta elutazás előtt a 32 éves Gebei, aki csütörtökön és szombaton fújja a sípot a svájci másodosztályban a nemzetközi szövetség ellenőrei előtt.

"Ketten is minősítik majd a munkámat. Nagy kihívás ez, amely segíti a szakmai előrelépésemet" - tette hozzá.

Gebei megjegyezte: a mostani bíráskodásban visszaszorulóban van a zéró tolerancia, mert az illetékesek rájöttek, hogy a játékból nem szabad kiölni az ütközéseket, a kemény, férfias küzdelmet. És az sem tragédia, ha egy-egy pofon elcsattan, és egy kis verekedésért nem kell az öltözőbe zavarni a hokisokat.

A magyarok közül ezt megelőzően Schell László az 1970-es, 1980-as években volt tagja az A csoportos vb-ken közreműködő játékvezetői keretnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását