2024. május 16. - Mózes, Botond

Elkeseredett emberek

Elkeseredettek az emberek azokban a zalai falvakban, ahol már harmadik napja nincs áramszolgáltatás - közölte az MTI-vel pénteken a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. Manninger Jenő pénteken több településre is ellátogatott és tapasztalatai szerint leginkább a
2009. január 30. péntek 19:30 - Hírextra
Tudják, hogy a szolgáltató szakemberei dolgoznak, de azt nem tudják és senkitől nem kapnak információt, hogy meddig tarthat ez a helyzet.

A közgyűlés elnöke szerint az áramhiány ennyi idő után már nemcsak kényelmetlenséget, de károkat is okoz, hiszen kiolvadnak a mélyhűtők, ahol az emberek a tartalékaikat tárolják.

Elmondta, hogy az E.ON a megyei védelmi bizottságot naponta többször tájékoztatja írásban is a pillanatnyi helyzetről, de mégsem lehet előre tervezni. Manninger Jenő Szilvágyon és Gellénházán járt, ahol aggregátorokkal a települések egy részét ellátják árammal, de így is csak néhány órára van villany.

Állattenyésztőknél is járt, akik szintén áramfejlesztőkkel ideiglenesen meg tudták oldani az áramellátást, de ez sokba kerül, és számukra is gond, hogy nem tudni, meddig tart az átmeneti állapot.

A zalai közgyűlés elnöke elmondta: megfogalmazódott a szándék arra, hogy az érintett települések jegyzőitől összegzést kérnek a károkról, és "megkeressük a jogi módját, hogy kártérítéssel éljünk". Információja szerint a fogyasztóvédelmi egyesületnek is az a véleménye, hogy az áramszolgáltatást 24 órán belül biztosítani kellett volna.

Wéber Antal, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kollégáival az áramhiánytól szenvedő településeken azt tapasztalta, hogy most mindenki a gondok megoldására koncentrál. "A falusi ember találékonyságával tettrekészségével, segíteni akarásával és összefogásával megpróbálják a magukét meg a másokét együtt megoldani".

Ő is úgy látja, hogy leginkább az áramszolgáltató tájékoztatását hiányolják az emberek, amiből legalább azt megtudhatnák, hogy mire számítsanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását