2024. május 7. - Gizella

Csökkenteni kell az alapkamatot

A Fidesz elnöksége azt javasolja az MNB monetáris tanácsának, hogy minél előbb és minél nagyobb mértékben csökkentse a jegybanki alapkamatot - közölte Szijjártó Péter szóvivő a párt elnökségének ülése után kedden Budapesten.
2009. január 6. kedd 16:10 - Hírextra
Az elnökség az ország gazdasági helyzetéről megállapította, hogy az napról napra romlik. A kormány képtelen megálljt parancsolni a cégek csődjének, a munkahelyek elvesztésének, a kabinet kezéből végleg kicsúszott a folyamat kontrollálása - mondta.

A Fidesz fenntartja a korábban a kamatcsökkentésről szóló, munkahelyek védelmében tett javaslatát - jelentette ki Szijjártó Péter. A szóvivő hozzátette: az ezt a kezdeményezést bírálók száma fogyatkozik, legutóbb a jegybankelnök is belátta a kamatcsökkentés fontosságát.

A monetáris tanács legutóbb december 22-i kamatdöntő ülésén
csökkentette 50 bázisponttal, 10,0 százalékra az alapkamatot.

A tanács tavaly október 22-én 8,5 százalékról 11,5 százalékra emelte az alapkamatot, majd november 24-én rendes kamatdöntő ülésén és december 8-án nem kamatdöntőnek meghirdetett ülésén egyaránt 0,5 százalékponttal csökkentette annak mértékét, az indoklás szerint a várható gazdasági lassulással és erőteljes dezinflációval összhangban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását