2024. május 3. - Tímea, Irma

Villamost közbeszerzéssel

A debreceni önkormányzat 18 darab, legalább 70 százalékban alacsony padlós villamosra írt ki nyílt közbeszerzést az uniós támogatással épülő második városi vonalra; a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
2009. január 5. hétfő 15:15 - Hírextra
A nyertes vállalkozónak a járművek mellett a karbantartáshoz szükséges eszközöket, valamint a tartalék alkatrészeket is biztosítania kell. Az utolsó járművet a szerződéskötéstől - március közepétől - számított két éven belül kell leszállítani, az üzembe helyezésre további 2 hónap időt kap a nyertes cég.
Az ajánlatkérő a garanciák körébe tetemes kötbért épített. Így például járművenként és naponta 10 nap késedelemig 1 millió, a 11. naptól a 20.-ig 3 millió, afelett pedig 6 millió forint a kötbér. Az önkormányzat 20 százalék előleget fizet a nyertesnek.

Az ajánlattevőnek az elmúlt három üzleti évben nem lehetett negatív a mérlege. Az ajánlattételt megelőző három évben pedig 8 milliárd forint bevételt kellett elérnie a kiírásban szereplő járművek szállításából, valamit legalább egyéves karbantartásából.

Az ajánlattételi határidő február 24. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes, a pontszámok súlyozásánál az egy utasra jutó járműár lesz a döntő, de komolyabban esik még a latba a karbantartási költség, valamint az alacsony és magas padló aránya.

Az eredményhirdetésre március 5-én kerül sor, a szerződéskötés tervezett időpontja pedig március 16.

A debreceni villamoshálózat fejlesztése az első magyar uniós nagyprojekt. Közel 18 milliárd forintba kerül, amelyből a 18 darab új alacsony padlós jármű beszerzése mellett 7,8 kilométer új villamos pálya és 12 akadálymentesített megálló épül. A beruházás a tervek szerint 2011. végére fejeződik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását