2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szabadság Kör kontra kordon

A Szabadság Kör tiltakozik a Parlament épülete elé újból felállított kordon miatt - mondta Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten a Kossuth téren, újságírók előtt.
2008. február 11. hétfő 12:17 - Hírextra

Az emberi és szabadságjogok súlyos sérelme, hogy újból teljesen törvénytelenül áll a kordon - fogalmazott a Szabadság Kör tagjaként Balog Zoltán.

Mint kiemelte, a szervezet nevetségesnek tartja, hogy a kormánypárti képviselők "így próbálják megvédeni azokat a döntéseiket, melyeket érvekkel nem voltak képesek megtenni".

Hegedűs Zsuzsa szociológus szerint sem kellene lezárni az egész teret az állampolgárok elől. Úgy néz ki, hogy a képviselők vannak a ketrecben és magukat kerítik be, nem pedig az embereket tiltják ki - jelentette ki.

A szociológus közölte: őszintén sajnálja azokat az embereket, akiknek a kertjébe a múlt héten Molotov-koktélokat dobtak. Azért is sajnálom őket, mert a kormány őket használja fel ürügyül valami olyasmire, ami ma már egyszerűen nevetséges - fogalmazott.

(Ismeretlenek több szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra, az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekmény miatt indított nyomozást.)

"Március 9-én nagyon sokan menjünk el szavazni, ez a legjobb módja annak, hogy ennek a majomparádénak vége legyen" - jelentette ki a szociológus.

Szájer József néppárti európai parlamenti képviselő közölte: a Szabadság Kör azért alakult, hogy a "Magyarországon súlyos veszélyben lévő szabadságjogoknak a sérelmével szemben tiltakozzon".
Hangsúlyozta: már nem először fordul elő, hogy a polgárok gyülekezési jogát az Alkotmánnyal és a magyar törvényekkel ellentétesen korlátozzák, hiszen - mint fogalmazott - nincsen jogi alapja annak, ami a Kossuth téren történik.

A Kossuth téri kordon szimbóluma lett az országban történő szabadságjogok sérelmének - jelentette ki az EP-képviselő. "Ezt a kordont bontsák le, ennek semmiféle jogi alapja nincsen!" - tette hozzá.
Gulyás Gergely jogász arról beszélt, hogy a Szabadság Kör szerint a kordon, ami a teljes Kossuth teret lezárja, és ezáltal a gyülekezés alkotmányos alapjogát lehetetlenné teszi, semmiféleképpen nem tekinthető sem arányosnak, sem szükségesnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. február 11. 13:05
És így jutunk el megtisztulva, átlényegülve -az erkölcsi etalonhoz-, a papsághoz, vagyis annak házi oltárához, Balog Zoltán nagytiszteletű, nagytekintélyű országgyűlési képviselő úrhoz.

Ez a már, már szent ember a Fidesz gyámolítója, gyóntatója, Orbán Viktor személyes lelkiismerete, fejébe vette a megváltást.

Úgy döntött, hogy megváltja a népet, nemzetet attól az erkölcsi fertőtől, hogy nyugalomban, biztonságban óhajt élni és minden zsigerében tiltakozik a csőcselék a köztörvényes, bűnözök és a politikai útonállók ellen.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását