2024. május 5. - Györgyi

Határidőn belül válaszolnak

Az oktatási és kulturális tárca határidőre valamennyi hozzá érkezett kérdést megválaszol; a minisztériumhoz 174 kérdés és 600 alkérdés érkezett fideszes képviselőktől - közölte Arató Gergely oktatási államtitkár hétfőn az MTI-vel.
2009. január 5. hétfő 16:45 - Hírextra
Elmondta: a kérdések az oktatás és a kultúra valamennyi területét felölelik. A tárcánál leginkább a színháztörvényre vonatkozó kérdéseken lepődtek meg, ezt a jogszabályt ugyanis kimerítő vita után alig három hete fogadta el a parlament.

Arató Gergely közlése szerint sok olyan kérdés is érkezett, amelyeket a miniszteri meghallgatásokon már feltettek a tárca vezetőjének és ott válasz is érkezett rájuk. Tavaly illetve tavalyelőtt ebben az időszakban nem érkezett kérdés - jegyezte meg a tárca illetékese.

A kérdések megválaszolására összesen mintegy 800 munkaórát fordítottak a tárcánál és 2000 oldal papírt használtak fel. A válaszokon négy kolléga folyamatosan dolgozott, de további harminc munkatársnak is be kellett segítenie.

Az Országgyűlés adatai szerint az végén összesen több mint 1300 írásbeli kérdést adott be a Fidesz a miniszterekhez, kétszer annyit, mint eddig egész évben. A legtöbb kérdést az oktatási és a közlekedési tárcavezető kapta, de 100 feletti írásbeli kérdést intézett a Fidesz a szociális, az egészségügyi, az igazságügyi, a földművelésügyi, az esélyegyenlőségi és a pénzügyminiszterhez.

A házszabály szerint az írásbeli kérdésekre 15 napos határidővel kell válaszolni, az nem számít, ebből mennyi a munkanap. Az Országgyűlés ellenőrzi, hogy a miniszterek betartják-e ezt a határidőt, ha nem, a házelnök figyelmeztető levelet küld a tárcavezetőnek.

A Fidesz és a KDNP most beadott írásbeli kérdéseinek január 5-én és 6-án jár le a határideje.
Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke az MTI-nek december 20-án azt mondta: az országgyűlési képviselők alkotmányos joga és kötelessége is, hogy a kormány tagjait többi között "írásbeli kérdések útján is ellenőrizzék". Hozzátette: mivel véget ért az őszi ülésszak, erre most ezt látták megfelelő formának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását