2024. május 13. - Szervác, Imola

Épületet kap vissza az egyház

Szécsény önkormányzata ez év végéig ténylegesen visszaadja a katolikus egyháznak azt az ingatlant, amelyben jelenleg óvoda működik; erről azt követően hozták meg a végleges döntést, hogy a város pályázati pénzt nyert az intézmény kiváltására - közölte az
2009. január 5. hétfő 11:50 - Hírextra
Serfőzőné Fábián Erzsébet (MSZP) elmondta: az ügy évek óta húzódik, mert a vonatkozó kormányhatározat alapján az önkormányzatnak vissza kell adnia az óvodának helyet adó egyházi ingatlant, az óvodásokat viszont nem tudták máshol elhelyezni.

Jelenleg három épületben működik a szécsényi napközi otthonos óvoda és bölcsőde összesen 200 gyerekkel. A Haynald úti épületben, ahonnan ki kell költözni, száz óvodás van.A polgármester közölte: a helyzetet úgy oldották meg, hogy a város indult és 500 millió forintot nyert az alsófokú intézmények felújítására kiírt pályázaton.

Ez lehetővé teszi, hogy az intézményeket egy épületbe vonjuk össze emeletráépítés és kitoldások révén - tette hozzá.A pályázathoz saját erőként használta fel az önkormányzat azt az 50 millió forintot, amelyet kártérítésként kapott az egyháztól.

A Haynald úti épület egykor a római katolikus egyház tulajdona volt, 1948-ig itt volt a Római Katolikus Elemi Fiúiskola, később állami iskolaként működött, majd óvodának alakították át.
Az ingatlant 2001-ben adta át a katolikus egyház a ferences szegénygondozó nővéreknek, akik szociális otthon létesítését tervezik.

Több időkérés és számos egyeztetés után született meg az önkormányzati határozat, miszerint az önkormányzat 2009. december 31-ig átadja az épületet a ferences nővéreknek, és lemond annak használati jogáról.

Serfőzőné Fábián Erzsébet hozzátette: a szerződés tartalmazza, hogy amennyiben erre bármilyen ok miatt nem kerül sor, a város bérleti díjat fizet az ingatlan átadásának időpontjáig, ennek összege négyzetméterenként havi ezer forint lenne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását