2024. április 29. - Péter

Nem vádaskodnak

Az Országos Mentőszolgálat Központi Rohamcsoportja nem vádaskodott, amikor a Kolonics György testén talált tapaszokkal kapcsolatban kérdezte Ludasi Róbertet a vasárnap kiadott nyílt levelében - mondta az MTI-nek Csonka Rita mentőorvos, a rohamcsoport képv
2008. július 21. hétfő 13:23 - Hírextra
"Mi csak azt kérdeztük, hogy erről miért nem beszélt Ludasi Róbert, nem állítottunk semmit. Erről nem is szeretnék többet beszélni, ha jól tudjuk, rendőrségi nyomozás folyik az ügyben, mely mindent ki fog deríteni" - nyilatkozta a levélről, amit a kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok edzőjének korábbi, a mentősök felelősségét firtató nyilatkozatai miatt írtak.

Az orvos elmondta, hogy kollégáival abban állapodtak meg, egységesen lépnek fel az ügyben, ezért szerepelt a csoport minden tagjának neve a nyílt levél végén, így Valler Krisztiáné is, aki a MR1 Kossuth Rádió vasárnap úgy nyilatkozott, nem tudott róla, hogy felhasználják a nevét.

"Ma beszéltem Valler Krisztiánnal, aki tegnap indulatosan nyilatkozott, mert nem tudta, hogy ki adta ki a telefonszámát a rádiónak. Most mindenről tájékoztattam és ő is támogatja fellépésünket" - mondta Csonka Rita.

A központi rohamcsoport vasárnapi nyílt levelében felháborítónak tartja, hogy a csepeli edző többek között szakszerűtlenséggel vádolta meg a mentősöket, s azt írja, a legjobb szakmai tudásuk szerint dolgoztak Kolonics György ellátásánál is.

A kétszeres olimpiai bajnok kenus kedden edzés közben lett rosszul. Társa, Kozmann György és Ludasi Róbert megpróbáltak segíteni rajta, de ez a kiérkező mentősöknek sem sikerült.

Az edző azt állította, a mentősök 37 perc alatt értek a csepeli telepre, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálata szerint viszont a bejelentéstől számítva 20 perc alatt kiértek.

Kolonics György boncolására múlt csütörtökön került sor, az eredményt azonban csak később, a bécsi laboratóriumi és szövettani vizsgálatok lezárultával hozzák nyilvánosságra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását