2024. április 28. - Valéria

Az MDF rászólt Almássyra

Az MDF arra kéri Almássy Kornél független országgyűlési képviselőt, hogy ne váljon az ügyészség és az UD Zrt. szóvivőjévé - tájékoztatta közleményben a párt kedden az MTI-t.
2009. július 28. kedd 20:57 - HírExtra
Ha igaz lenne Almásy Kornél állítása, mely szerint "ő semmit nem tudott erről az ügyről, akkor nem állna ki ilyen magabiztosan üvöltözni és vádaskodni más emberek kárára" - olvasható a dokumentumban.

Mint írták, a volt MDF-es "már egy éve játssza a ráosztott mikrofonállvány szerepet ahelyett, hogy tisztázná magát a lehallgatási ügyben".

Például miért nem a Csányi Sándortól engedélyt kérő UD Zrt.-s Tóth Jánost perli Almássy Kornél? - teszi fel a kérdést a közlemény.

A párt szerint "mérhetetlenül unalmas, hogy lebukása óta, azaz közel egy éve Almássy Kornél ugyanazt az elhasznált gittet rágja, mint feltételezett cinkostársai, amivel saját sötét dolgairól próbálja elterelni a figyelmet".

Almássy Kornél keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: az UD Zrt. elleni "hadművelet" ügyének feltételezett kitervelői és végrehajtói lassan távoznak a posztjukról, ugyanakkor vannak még, akik a helyükön maradtak - mondta sajtótájékoztatóján

Hozzátette: Bajnai Gordon miniszterelnöknek ezért menesztenie kell Iváncsik Imrét, a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárt, de Szilvásy Györgyöt is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő éléről, továbbá el kell érnie, hogy az MSZP ne nyújtson politikai menedéket "a mentelmi jog mögé bújó" Herényi Károlynak és Dávid Ibolyának.

Almássy Kornél úgy fogalmazott: "Dávid Ibolya, az MDF elnöke elgondolkodhatna, hogy amíg néhány éve az egyik legismertebb magyarországi politikusként emlegették, addig ma már mint köztörvényes bűncselekményekkel vádolt bűnözőként beszélnek róla igen sokan".

Almássy Kornél szerint Iváncsik Imrének azért is távoznia kell posztjáról, mert ő volt az, aki a média nyilvánossága előtt tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) felvétele került Dávid Ibolyához. Ezt a felvételt azután az MDF elnöke az ő megzsarolására használta fel - tette hozzá Almássy Kornél.

Felidézte: a Legfőbb Ügyészség már tavaly novemberben megállapította, hogy senki sem figyelte meg Dávid Ibolyát, "ő viszont rendelkezett lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazó CD-vel, amit jogellenesen használt fel".

Az UD Zrt. ügye tavaly ősszel robbant ki. Szeptember 12-én több napilap arról számolt be, hogy a cég ellen előző nap nyomozást indított az NBH. Ugyanezen a napon Dávid Ibolya, az MDF elnöke sajtótájékoztatón jelentette be: a birtokába került hangfelvétel szerint több egykori és jelenlegi politikus is érintett lehet az ő személyére vonatkozó adatgyűjtésben. Az MDF elnöke e legfőbb ügyésztől és az Nemzeti Nyomozóirodától is soron kívül vizsgálatot kért, amelyet a Fővárosi Főügyészség később elutasított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 29. 05:15
SITTES IBOLYKA EGY MOCSKOS NŐ MOST VIKTOR FENEKÉT RENDEZI HOGY NE KELLJEN RÁCSOSBA VONULNI
eroica
2009. július 28. 21:19
"A párt szerint "mérhetetlenül unalmas, hogy lebukása óta, azaz közel egy éve Almássy Kornél ugyanazt az elhasznált gittet rágja, mint feltételezett cinkostársai, amivel saját sötét dolgairól próbálja elterelni a figyelmet".
"
Ó Istenem! Már azt hittem, hogy a régi rákosista szöveget soha sem fogom hallani! Mert valahogy ilyen stílusban emlegette a Szabad Nép és a Ludas Matyi a gaz imperialistákat és az ő láncos kutyájukat Titót.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását