2024. április 29. - Péter

Be fog állni a határ

A szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt a hétvégén jelentős várakozásra kell számítani a röszkei határátkelő belépő oldalán - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t pénteken.
2009. január 2. péntek 17:46 - Hírextra
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, jelenleg is erős a forgalom, de nagyobb várakozás még nem alakult ki. Szombaton délután várhatóan egy-kétórás lesz a sor, ami vasárnap akár négyórásra is növekedhet.

A röszkei átkelő a schengeni övezet külső határa, így a harmadik országból érkezőknél szigorú ellenőrzést kell végrehajtani, a vendégmunkások többsége pedig szerb állampolgár - közölte a szóvivő.

Szenti Szabolcs emlékeztetett rá, az ünnepek előtti hétvégén több mint ötvenezren léptek ki a röszkei átkelőnél.A hatóságok azt tanácsolják az utazóknak, hogy válasszák a reggel 8 és délután 16 óra között működő tiszaszigeti átkelőt, amelyet a magyar és a szerb állampolgárok vehetnek igénybe, illetve kerüljenek Tompa felé.

A tömegközlekedéssel utazóknak Szenti Szabolcs azt javasolta, hogy inkább a vasutat használják, mivel az autóbuszok mozgását is akadályozza a torlódás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását