2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magánterületen avat a Gárda

Magánterületen, a szentendrei skanzen közelében tartják szombaton a Magyar Gárda országos avatását.
2009. augusztus 21. péntek 09:10 - HírExtra
A lapnak ezt a fekete egyenruhás sereg szóvivője, Volner János mondta, aki szerint mindez azért fontos, mert magánterületen a rendőrség nem tudja megtiltani a rendezvényt.
A napilap emlékeztet arra: az ügy előzménye, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a héten nem engedélyezte a gárda avatásra vonatkozó bejelentéseit, s közölte: ha a gárdisták mégis utcára vonulnak, a hatóság feloszlatja a rendezvényt. A rendőrségi tiltó határozatok miatt a szervezet bírósághoz is fordult, ám az ítészek a BRFK-nak adtak igazat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. augusztus 21. 14:08
Ahá! Tehát az egységes alakzatba töténő FEGYELMEZETT beállás, és a vezényszavak sokkal veszélyesebbek, mint a kerti szerszámokkal való hadonászás, és az indulatok által gerjesztett óbégatás.

Ugyan árulja már el valaki, hol van ilyen passzus a BTK-ban, mert én ilyent NEM TALÁLTAM! [Mert a 174/C. § (1) szerintem nem erről szól.]
Sobrius
2009. augusztus 21. 13:50
Tökéletesen igazad van Sanya. Az utolsó mondatod fedi az igazságot. Becsületes, tisztességes, erkölcsös, normális embernek nem kell félnie a Gárdától. Akik félnek? Az aberráltak, tolvajok, gyilkosok, kirekesztők, szélsőbalosok, libsik, hazátlan bitangok, magyarellenesek,istentelenek,korrupt rendőrök, hivatalnokok, bankárok és sorolhatnám. Ők pedig féljenek, ha nincs jobb dolguk, bár én nem emlékszem, hogy a Gárda bántotta volna őket valah is.
Sanya1977
2009. augusztus 21. 09:55
A rendőrségtől többet nem is kell várni. Sajnos a rendvédelmi szerveink minden esetben az aktuális politikai vezetés karjának meghosszabbítása. Egy tulajdonképpeni marionett figura.A bíróság meg ugyan ez. Az emberek törvényekbe és a rendfenntartásba vetett hite pedig történelmi mélyponton van -ez tény.Lehet jönni mindenféle gyökérséggel a Gárdát illetően, de annyi biztos, hogy pont ez a tehetetlen semmirevaló, tesze-tosza bábuhadsereg (rendőrség és igazság(??)szolgáltatás) és az abból való kiábrándulás adott létjogosultságot ennek a szervezetnek. Én azt mondom, a Gárda jó, hogy van. A normális embernek nincs félnivalója tőlük.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását