2024. április 27. - Zita

A Gödör szerezzen működési engedélyt

Ha a belvárosban üzemelő Gödör Klub beszerzi a Fővárosi Önkormányzattól, mint tulajdonostól a működéshez szükséges hozzájárulást, akkor az V. kerület kiadja a működési engedélyt - közölte a belváros-lipótvárosi önkormányzat sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel
2008. június 23. hétfő 12:40 - Hírextra

Pénteken az V. kerület jegyzője bezáratta a Gödör Klub büféjét, így ott nem lehet ételt és italt kapni. Rónaszéki László akkor elmondta: csütörtök este tartottak ellenőrzést a klubban; a szórakozóhelynek nem volt működési engedélye, ezért addig nem folytathatnak ott vendéglátóipari tevékenységet, ameddig be nem szerzik a szükséges papírokat.


Maróti Dániel, a szórakozóhely programszervezője az MTI-nek pénteken elmondta: amióta a klub üzemel - több mint öt éve - csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkezik. A működési engedély megszerzéséhez szükség volna a tulajdonos hozzájárulásához; a telek a Fővárosi Önkormányzaté, míg a felépítményt - amely egyébként nincs bejegyezve - az Oktatási és Kulturális minisztérium finanszírozta.


A rendezetlen jogi helyzet miatt a klub vezetősége képtelen megszerezni a szükséges papírokat, így valóban az a helyzet állt elő, hogy öt éve csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel működik a szórakozóhely. A klub vezetősége reméli, hogy ezt a helyzetet rendezni tudják - mondta.
Az V. kerületi önkormányzat sajtóosztályának hétfői közlése szerint a működési engedélyhez a Fővárosi Önkormányzat tulajdonosi hozzájárulása szükséges.


Az MSZP és a SZDSZ V. kerületi szervezetei vasárnapi közleményükben "elítélik Rogán Antal támadását a kultúra ellen" és tiltakoznak amiatt, hogy a hatósági munkába jogszerűtlenül beleszólva kényszerít ki neki tetsző intézkedéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását