2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Szégyen, ami Magyarországon folyik"

2008 nem a Döglégy éve volt. Úgy is mondhatjuk: szar volt, annál is inkább, mert ezt pont így osztotta meg Ganxsta Zolee a Hírextrával is. A gazdasági válság ugyanis nem csak a zeneipart, de magát Ganxstát is elérte – a Döglégy azonban bízik a jobb
2009. január 1. csütörtök 16:59 - Gedei Szilárd
Dübörög a Jack Jack, és a többi zenei formációdat sem hanyagolod el – kívülről úgy tűnik, 2008 nem volt rossz év a számodra.

Szinte egész évben nyomtuk a Jack Jack-el, az egyik bandámmal, mely ugyan még tavaly alakult, de szinte a teljes 2008-as évemet kitöltötte. A zenélés volt a legjellemzőbb az idei esztendőmre, mert mindig is az marad a számomra a legfontosabb.

Ennek ellenére nem túl lelkes a hangod.

Persze, mert időnként bele kell kapnom ebbe-abba, vállalnom kell ezt-azt, de csak azért, mert a zenélésből egyszerűen manapság már kurvára nem lehet megélni. Olyan nagy szarban van a zeneipar, hogy egyáltalán nem tudom magamat eltartani belőle.

A gazdasági válság elérte a zeneipart is?

Sőt, a gazdasági nehézségek engem is elkaptak, mint ahogyan az egész országot. Most fordult elő először az, hogy hosszú idő után nem mentem ki Argentínába, mert nem volt rá reális esé. Még a jégkorong világbajnokságra sem mentem ki, mert nem volt meg rá a keretem.

Csak történt valami jó is veled az idén!

Talán az egyetlen, hogy fantasztikus azt látni, ahogyan növekszik a lányom, ez a legjobb dolog most az életemben. Na meg persze az egyik legcsodálatosabb momentum volt, amikor a magyar jégkorong válogatott kiharcolta az A csoportba jutást – ennél szebb pillanatot elképzelni sem tudok.

Ezek szerint 2009 ennél csak jobb lehet Ganxsta Zolee számára?

Ennél mindenképpen jobbat várok. Jó lenne, ha kicsit helyrerázódnánk gazdasági szempontból, meg persze szakmailag is, mert mind a kettő elég mélyponton van jelenleg. Azt várom, hogy helyére kerüljön a zenebusiness, de félek, hogy ez csak egy hiú ábránd és nem fog megtörténni.

Ennyire rossz a helyzet?

Az. Ugyanis a lemezipar lényegében bedőlt, meghalt. A rendezvények szervezőinek sincs lóvéjuk, hogy megfizethessék a koncertező bandákat, alig van koncert, de közönség is megcsappant, hiszen a szerencsétleneknek nem hogy lemezre meg koncertre, de még sokszor kenyérre sem futja. Egy nagy kaka az egész, ami körülvesz bennünket.

Netán az is előfordulhat, hogy Ganxsta Zolee szögre akasztja a dobverőket és a mikrofont?

Biztos, hogy nem fog ez bekövetkezni, négy zenekarom van elég hosszú idő óta, de mindet tovább akarom csinálni. Ha már csak hobbiból tudom majd továbbvinni, akkor is csinálni fogom. Az viszont az ország szégyene, hogy én például régen nyolc órákat ültem a dobfelszerelés mellett, azt tanultam ki, s most „szakácsként” keresem a kenyeremet. Ugyanis ha nem lennének a Hal a tortán, s a hasonló tévéműsorok nem hogy a családomat, de magamat nem tudnám eltartani.

Ezt tekinthetjük Ganxsta Zolee társadalomkritikájának is?

El kellene gondolkodni az egész országot illetően. Csomó ember akad, akik gürcölnek, dolgoznak naphosszat, kitanulják a szakmájukat, de lószart sem érnek vele, mert annyi pénzük sincs, hogy saját magukat eltartsák. Ez szégyen! Szégyen, ami Magyarországon folyik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását