2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az ukrán matuzsálem is elment

Két hónappal 112. születésnapja előtt a kelet-ukrajnai Donyeckben meghalt Mihail Kricsevszkij, Ukrajna legidősebb embere.
2008. december 30. kedd 16:18 - Hírextra
A december 26-án otthonában elhunyt matuzsálemnek személyes emlékei voltak a cárról, az 1917-es forradalomról és az azt követő polgárháborúról. Néhány hónapja még jó egészségnek örvendett, egyedül járt bevásárolni, tiszta volt a tudata, és szívesen osztotta meg emlékeit az érdeklődőkkel. Egészsége októberben rendült meg, amikor 82 évesen elhunyt a vele egy háztartásban élő egyetlen fia - írta kedden a Gazeta Po-Donyecki című napilap online kiadása.

A matuzsálem menye, Veronika az újságnak elmondta, hogy apósa a magas életkorának köszönhetően híres ember volt, egymásnak adták nála a kilincset a politikai vezetők, újságírók és kutatók. A gerontológusokat egyszerűen lenyűgözte emlékezőtehetsége, ugyanis megszakítás nélkül szavalta a gimnáziumban tanult verseket, kapásból sorolta a szovjet NEP-korszak élelmiszerárait, tudta, mi zajlik a világban - tette hozzá. Brit gerontológusok szerint Kricsevszkijnek volt a világ legidősebb emberei között a legtisztább a tudata.

Hosszú élete alkonyán az ukrán matuzsálem azt nyilatkozta, hogy magas korának és jó egészségi állapotának a titka végtelenül egyszerű: nem ivott, nem dohányzott, egészséges életmódot folytatott és - ami szerinte a legfontosabb volt - mindig jót cselekedett, segített a rászorulókon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását