2024. május 29. - Magdolna

Hazánk tárgyalást javasol

Magyarország fontosnak tartja a harci cselekmények mielőbbi befejeződését, és a helyzet tárgyalásos rendezését szorgalmazza - hangsúlyozta hétfő esti közleményében a külügyi tárca szóvivői irodája.
2008. december 29. hétfő 17:43 - Hírextra
A folyamatos provokációk által keltett erőszak gátolja az izraeli-palesztin konfliktus tartós megoldását. Erre csak az érdemi tárgyalásokra készen álló felek kompromisszumai adhatnak lehetőséget, amelyeket a nemzetközi közösséghez hasonlóan a Magyar Köztársaság is kész támogatni - áll a közleményben.

Mint írják, a külügyminisztérium "kiemelt figyelemmel és aggodalommal követi a közel-keleti erőszak legújabb fellángolását, az áldozatok növekvő számát", és felhívják a figyelmet arra: a gázai övezetből Izrael ellen állandósult rakétatámadások és az arra válaszul megindított izraeli hadművelet a térségbeli erőszak újabb spiráljával fenyegetnek.

"Magyarország kiáll Izrael önvédelemhez való joga mellett a nemzetközi jog keretein belül. E körben kiemelt jelentősége van a polgári áldozatok elkerülésének és a gázai lakosság humanitárius szükségletei folyamatos biztosításának" - zárul a közlemény.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását