2024. május 3. - Tímea, Irma

Horváth Ágnes: Nehéz év vár az egészségügyre

Ha megszűnik a vizitdíj, nehéz év vár az egészségügyre, mert mindent újra kell szabályozni és az összes kiadást ismét át kell nézni - mondta az egészségügyi miniszter az SZDSZ budapesti kampányzáró rendezvényén szerdán.
2008. március 6. csütörtök 07:57 - Hírextra

Horváth Ágnes szerint az igenek győzelmével az orvosi rendelőkben újra megnőnének a tömegek és visszatérne a heti és havi gyógyszerfelírás gyakorlata.

A vizitdíj esetleges eltörlését követő újraszabályozás kapcsán problémaként említette, hogyan vegyék el a házi gyermekorvosoktól a nekik járó kompenzációt, vagy mi legyen a kórházi étkeztetéssel, amelynek javítására ezekből a bevételekből 8 milliárd forintot fordítottak.

Az egészségügyi miniszter azt is elmondta, hogy a vizitdíjból éves szinten körülbelül 20-22 milliárd forint bevétel származik, az indokolatlan gyógyszerfelírás és az indokolatlan orvos-beteg találkozók számának csökkenése pedig további 40 milliárd forint megtakarítást hozott.

Magyar Bálint, az SZDSZ oktatási szakpolitikusa a rendezvényen arról beszélt, hogy a tandíj eltörlése 20 milliárd forintot venne el a felsőoktatástól. Az államtitkár szerint a tandíjnak hatnia kellene a felsőoktatás minőségére és ki kellene alakulnia egy olyan kultúrának, ahol a diákok megrendelőnek érzik magukat.

A tandíj bevezetése kapcsán Magyar Bálint megemlítette, hogy a kormány havi 10 ezer forinttal emelte fel a diákhitel összegét, így a hallgatók ebből ki tudják fizetni a hozzájárulást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását