2024. május 10. - Ármin, Pálma

Nincs gáz, ha még idén elküldjük az igénylést

December 31-éig kell postára adnia a jövő évi gázár- és távhő-támogatási igényléseket annak, aki azt szeretné, hogy a támogatás összege már a januári számlában megjelenjen - tudatta a Kormányszóvivői Iroda szombaton közleményben az MTI-vel.
2008. december 27. szombat 14:53 - Hírextra
Visszamenőleg azok is megkapják a januári kompenzációt, akik még január 31-éig feladják igénylésüket, akik azonban ennél később, azoknak már csak a benyújtást követő hónaptól jár a támogatás.

Új igénylést kell benyújtania minden támogatott fogyasztónak a jövő évi gázár- és távhő-támogatás folyósításához.

A jövő évi igénylőlapot a Magyar Államkincstár decemberben postán jutatta el azoknak, akik idén is részesültek a támogatásban. Akik 2008-ban nem kértek támogatást, az igénylőlapot a kincstár ügyfélszolgálati irodáiban szerezhetik be, vagy a Magyar Államkincstár, illetve a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról tölthetik le elektronikus formában.

A Robin Hood adó bevezetésével január 1-jétől nem változik sem a támogatásra jogosultak köre, sem a támogatás mértéke, így várhatóan jövőre is a háztartások 60 százaléka részesül majd támogatásban.

A támogatási jogosultságok - csakúgy mint tavaly - idén is az év végéig érvényesek.
A kormány 2007-ben azért vezette be a szociális alapú támogatási rendszert, hogy az adófizetők pénzéből azok kapjanak a fűtésszámla kifizetéséhez segítséget, akik arra valóban rászorulnak. A szociális alapon járó gáz- és távhő-támogatással - valamint a szociális támogatásban nem részesülő fogyasztóknak 2008. október 1-jétől alanyi jogon járó távhődíj-juttatással - csaknem 2,2 millió háztartás kap segítséget a fűtésszámlák kifizetéséhez. A 2008 októbere óta érvényes támogatási rendszer jogosultsági feltételei és a támogatás összege 2009. január 1-jével nem változik - tartalmazza a Kormányszóvivői Iroda közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását