2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Lassan túltárgyalják az adatgyűjtési ügyet

Tóth Károly szocialista alelnök szerint a beszámolók alapján a bizottság megállapította, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok törvényesen és jogszerűen végezték munkájukat az adatgyűjtési ügyben. Gulyás József, a testület szabad demokrata tagja viszont azt
2008. október 8. szerda 17:13 - Hírextra
A nemzetbiztonsági bizottság tagjai szerdán meghallgatták az adatgyűjtési ügyről a szolgálatok vezetőit és az illetékes minisztert.Tóth Károly a testület ülése után hangsúlyozta: egyetlen bizottsági tag sem kezdeményezte, ezért szavazni sem kellett róla, hogy a beszámoló bármely részéről külön tényfeltáró vizsgálatot akarna folytatni a bizottság.

Az nem mond igazat, pártállástól függetlenül, aki azt állítja, hogy politikusokat figyeltek meg - közölte a politikus a beszámolóra hivatkozva.Gulyás József viszont azt közölte: az ülésen számtalan aggály vetődött fel az ügy kezelése kapcsán. Véleménye szerint nyilvánvalóvá vált, hogy olyan adatkör megszerzésére irányuló tevékenység folyt egy árnyék-titkosszolgálat részéről, ami jogállamban elfogadhatatlan, másrészt az adatok nyilvánosságra kerülése is vizsgálatot érdemel.

Hozzátette: ennek tisztázása a szabad demokraták által javasolt parlamenti vizsgálóbizottság feladata lenne.Tóth Károly arról is beszélt: az MSZP törvényjavaslatot kezdeményez, amely szigorúan szabályozná, hogy szolgálatok által használt technikai eszközöket a szervezeten kívül bárki másnak milyen módon lehet birtokolni Magyarországon.

A testület alelnöke szerint meg kell akadályozni, hogy "törvénytelen eljárásokra" használható technikai eszközöket akár magyar internetes áruházból is be lehessen szerezni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását