2024. május 9. - Gergely

Ez aztán az álomcsapat!

A francia L'Equipe napilap is összeállította 2008 álomcsapatát. Az együttesben a BL-győztes Manchester United és a spanyol, valamint Spanyolországban játszó futballisták dominálnak.
2008. december 27. szombat 12:25 - Hírextra
A L'Equipe újságírói jelölései alapján elkészítette 2008 álomcsapatát, és az olvasók szavazatai alapján is összeállított egy álomtizenegyet. A zsurnaliszták javarészt az év két sikercsapatából, a BL-győztes Manchester Unitedből és az Európa-bajnok spanyol nemzeti csapatból jelöltek futballistákat a világválogatottjukba. A Manchestert négy focista képviseli, öten szerepelnek vagy a spanyol válogatottból, vagy a spanyol bajnokságból, míg a két "kakukktojás" a liverpooli Gerrard és az interes Ibrahimovic.

Az újságírók válogatottjából hatan szereplenk az olvasók szavazatai alapján összeállított csapatban is, de itt már a Bayernből, a Milanból, a Chelsea-ből is találunk futballistákat. Az olvasók nem az aranylabdás Ronaldóra szavaztak a legnagyobb számban, hanem haza húzott a szívük és Riberyre voksoltak a legszívesebben.


L’Equipe újságírók álomtizenegye: Casillas – Dani Alves, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra – Lionel Messi, Xavi, Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo – Zlatan Ibrahimovic, Fernando Torres

L’Equipe olvasók álomtizenegye: Casillas (17963 szavazat) – Sergio Ramos (17828), John Terry (16953), Rio Ferdinand (15148), Philipp Lahm (19526) – Dani Alves (12953), Steven Gerrard (28418), Kaka (12876), Franck Ribery (29601) – Lionel Messi (25073), Cristiano Ronaldo (26728)
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását