2024. április 20. - Tivadar

Rekordgyilkos

A Los Angeles Lakers véget vetett a Boston Celtics fennállása legfényesebb diadalszériájának: azzal, hogy a "Tavi gőzösök" hazai pályán 92-83-ra nyertek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, lezárult a bajnoki címvédő 1
2008. december 26. péntek 12:14 - Hírextra
A magyar idő szerint péntek hajnali összecsapás a két gárda első randevúja volt az óta, hogy a "Kelták" - a hatodik mérkőzést nyerve - 4:2 arányban felülkerekedtek a Lakersen a júniusi NBA-döntőben.
A karácsonyi "revánsból" Kobe Bryant 27 ponttal, 9 alkalommal pedig a lepattanó labda megszerzésével vette ki részét, míg a spanyol

Pau Gasol 20 pontig jutott úgy, hogy abból hetet az utolsó három percben "termelt". Sikerével a Lakers 24:5-re javította mérlegét, míg a Celtics lerontott "kosárbizonyítványában" a 27 győzelem mellett jelenleg 3 vereség éktelenkedik. A Los Angeles-ieknek ez volt megszakítás nélkül a 12. otthoni diadaluk, egyszersmind még nevezetesebb állomás a vezetőedző, Phil Jackson számára, aki kereken 1000. győztes NBA-meccsét ünnepelhette ezen a napon. Ő a hatodik tréner a profiliga történetében, aki elérte ezt a határt. A 63 éves mester mérlege: 1000 megnyert és 423 elveszített mérkőzés.

Érdekesség, hogy a Chicago Bullsszal korábban hat, majd a Lakersszel további három bajnoki címet nyert trénernek kellett ehhez az NBA-történetében a legkevesebb mérkőzés (1423), a korábbi csúcstartó Pat Riley volt, akinek 1434 találkozó kellett az ezredik sikerhez.

Eredmények:
Los Angeles Lakers - Boston Celtics 92-83
Orlando Magic - New Orleans Hornets 88-68
Phoenix Suns - San Antonio Spurs 90-91
Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 93-89
Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 94-102
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását