2022. december 7. - Ambrus

A politikus és a lepényhal

Megtudtuk, hogy az egyik legfontosabb politikai posztot viselő állami vezető mit készít az ünnepi asztalra. Ezen kívül Kondorosi Ferenc kormánybiztos még azt is elárulta, miért nézte meg nemrégen a Valami Amerika első részét.
2008. december 24. szerda 07:55 - Pénzes Dávid
Kondorosi Ferenc az „Új rend és szabadság“ programért felelős kormánybiztos. A munkája rendkívül sokrétű és felelősségteljes. Ő koordinálja a pártfinanszírozásról szóló törvény kidolgozását, az élelmiszer-, a gyógyszer-, a szoftverhamisítások elleni induló kampányokat és ellenőrzéseket.

Ő felel továbbá az új KRESZ szabályok kidolgozásáért, a jogosítvány szigorításáért, az uzsorakamatról szóló törvény megalkotásáért és még számtalan, a mindennapi életünket befolyásoló ügyért.

Mi azonban most nem paragrafusokra, jogszabályi változtatásokra, politikai játszmákra, civil egyeztetésekre, vagy a hivatali munkára voltunk kíváncsiak. A politikus helyett az embert szólaltattuk meg.Mi csinál, mikor nem dolgozik? Mi a hobbija?

A gasztronómia. Nagyon szeretek főzni.

Akkor nyilván ön készíti az ünnepi menüt.

Így van.

Elárulja mi lesz?

Töltött káposzta, húsleves, és halászlé biztosan kerül az asztalra. De valamifajta halat is szeretnék feltálalni. Azt hiszem lepényhalat fogok készíteni póréhagymamártással és rókagombával.

Kivel tölti a karácsonyt?

Szűk családi körben.

Jut ideje moziba járni? Mi volt a legutóbbi film, amit megnézett?

Meg fog lepődni: viszonylag sokat járok moziba. Legutóbb a Valami Amerikát néztem meg, ismételten mert tudom, hogy nemsokára jön a második része.

A magyar filmeket szereti?

Igen. Kifejezetten kedvelem például Koltai Róbert filmjeit.

Koncert és színház?

Egy karácsonyi hangversenyt fogok meghallgatni a belvárosi plébánia templomban. Ha tehetem, színházba is járok. Legközelebb – még az ünnepek előtt – megnézem a József és a színes szélesvásznú álomkabátot.

Mit olvas szívesen?

Kedvenc olvasmányaim I. B. Singer regényei. Ezeket ő jiddis nyelven írta, de én magyarul olvasom. Ezen kívül sokat forgatom Rejtő Jenőt, Jókai Mórt, Verne Gyulát is. Tudja, egy jogásznak állandóan kell szépirodalmat olvasnia, hogy szépen, kellemes stílusban fejezze ki gondolatait.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását