2024. május 5. - Györgyi

Nógrád kincsei

Nógrád megye valamennyi településének értékeit felvonultatja a Nógrádi kincsestár című reprezentatív fotóalbum; a könyvet a világ számos pontjára eljuttatják majd, de a helyi identitás erősítését is célozza - mondta a kiadvány bemutatóján kedden a megyei
2008. december 23. kedd 11:15 - Hírextra
A hiánypótló fotóalbum Nógrád Megye Önkormányzatának kiadásában, 2000 példányban készült el - mondta Becsó Zsolt (Fidesz), a testület elnöke. Az album négymillió forintból készült el. Becsó úgy fogalmazott: "nevezhetjük akár befektetésnek is".

A megyei önkormányzat és a települési helyhatóságok is rendelkeznek nemzetközi kapcsolatokkal, ezeken keresztül a világ számos pontján be tudják mutatni a nógrádi értékeket - tette hozzá. A magyar és angol nyelvű ismertető szöveget tartalmazó kiadvány egy része elérhető lesz bolti forgalomban is nettó 4 ezer forintos áron.

Becsó Zsolt a könyv előszavában ezt írja: "Kitárva áll az ezer éves Nógrád megye kincsestárának képzeletbeli ajtaja. Kérem, lépje át a küszöbét, hogy saját szemével győződhessen meg arról, hogy a fotográfusok valós, csodás értékeket örökítettek meg. A Börzsöny, a Mátra, a Karancs hegységek tövében, a Cserhát dombjai között, a páratlan természeti környezetben megbúvó apró nógrádi, rendezett falvak az otthonosság meghitt hangulatát árasztják. Aligha véletlen, hogy királyok, fejedelmek kedvenc pihenőhelyeként jegyezték ezt a tájat."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását