2024. április 24. - György

Bűnmegelőző "videóhatár"

Térfigyelő kamerákat szerelnek Kovászna megye minden közúti bejáratához, így próbálják biztonságosabbá tenni a megyét, döntötte el Kovászna megye önkormányzata - írta a kolozsvári Krónika és a bukaresti Új Magyar Szó napilap.
2008. december 22. hétfő 18:30 - Hírextra
A Kovászna megyei tanács és a Kovászna Megyei Rendőrfőkapitányság együttműködési megállapodást írt alá, hogy bűnmegelőzés céljából a megyébe ki- és bevezető utakon megfigyeljék a forgalmat.

A kamerákat egyelőre a 11-es számú országúton Kökösnél (Chichis) és Berecknél (Bretcu), később a 12-es főközlekedési úton Sepsibükszádnál (Bixad) szerelik fel. Az anyagi lehetőségek függvényében a megye minden bejáratát ellátják majd ilyen kamerákkal.

A Kovászna megyei tanács szerint azért fontos a kamerák felszerelése, mert idén 18 olyan bűncselekmény történt a megye területén, amelynek elkövetői Románia más területeiről vagy külföldről érkeztek, és minden esetben autóval menekültek el a helyszínről.

Elterjedőben van ugyanis az úgynevezett "mozgó bűnözés". Egyre több az utazó bűnöző, külföldről egyre több bűntettet elkövető személy tér vissza Romániába, vagy hazatoloncolják őket.

A kamerákkal nyomon lehet majd követni a megyén áthaladó gépkocsiforgalmat, azonosítani a balesetek elkövetőit, a szabálytalankodó, gyorshajtó gépkocsivezetőket, és sokkal gyorsabban el lehet majd fogni az autótolvajokat is. Kovászna megyében gyakori a falopás, és a málnási, mikóújfalusi (Micfalau) és a sepsibükszádi kőbányákban is zajlik illegális kitermelés. Ezeket a tolvajokat is könnyebb lesz feltartóztatni a figyelőrendszer segítségével. A megyei tanács 100 ezer lejt (7 millió forint) szán a térség biztonságosabbá tételére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását