2024. május 21. - Konstantin

Az MDF tartózkodik

Az MDF tartózkodni fog a költségvetési bizottság szavazásán, mert a párt meggyőződése, hogy a hétfői rendkívüli bizottsági ülés nem hozhat előrelépést a sztrájkoló szakszervezetek ügyében - közölte a párt közleményben az MTI-vel.
2008. december 22. hétfő 10:20 - Hírextra
Mint írták: a meghívó témamegjelöléséből is "kitűnik", hogy a kérdésben nem a parlament és nem a költségvetési bizottság a kompetens, ezért kétséges, hogy bármilyen eredményt hozhat a megbeszélés.

Az MDF hangsúlyozta, veszélyesnek tartják a politika beavatkozását a munkaadók és munkavállalók vitájába, a köztük kialakult feszültséget nem a parlamentben kell feloldani.

A párt véleménye szerint a Fidesz már most is sokat ártott, mert nem tud dönteni arról, hogy támogatja-e a sztrájkot, vagy meg akarja szüntetni. Ezt Orbán Viktor minapi szavaira alapozva írták, azt idézve a pártelnöktől, hogy a sztrájk demokráciapróba és akár előre hozott választáshoz is vezethet. A hétfői rendkívüli költségvetési bizottsági ülés összehívásával viszont éppen a sztrájk lezárását tűzték ki célul - olvasható a közleményben.

A Fidesz vasárnap kezdeményezte, hogy az országgyűlés költségvetési bizottsága hétfőn üljön össze. Szijjártó Péter szóvivő ezt azzal indokolta, hogy sem a vasúttársasági, sem a repülőtéri cégvezetők nem hajlandóak megegyezni a munkavállalókkal és megfontolni a feltételeiket. Mint mondta: a kormány kötelessége, hogy mindenki számára biztosítsa azt az alkotmányos jogot, hogy kéréseiket érdemben figyelembe vegyék és megvitassák. Az egyeztetésre meghívták a közlekedési minisztert és a két sztrájkoló szakszervezet vezetőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását